Wallpaper Inspiration for the Bedroom

Wallpaper Inspiration for the Bedroom

12th Jul 2019

Combining an enchanted garden wallpaper and an eclectic attic room can have a wonderful result, as tried and tested by Mindy Schroor with her bedroom make over.

Mindy says “ I had planned for a dark "moody" bedroom, but then the idea came for a lighter, fresh bedroom. The room itself and also the fact that it was spring helped me to make a choice”. Choosing calm, pale colours for the walls in this bedroom decor, Mindy then paired this with the use of mirrors and bold blues, which has resulted in a beautiful airy bedroom interior design.

nature wallpaper

 

natural colour wallpaper

 

The wallpaper used behind the bed is Back To Nature Partchment Wallpaper by Mineheart, adding varying copper and bronze colours to the wall, making it a subtle floral wallpaper for the bedroom. However, this is not your standard flowered wallcovering - look closely and you will see there are birds, snakes, rats, snails and skeletons adding to this leafy wallpaper design, as Mindy states there is “None of the romantic classic picture that you think you will see in the first instance. I love that, such a crazy twist!”

  

decorative wall plates

cool nature wallpapers

bedroom dressing table mirror

All Images Credit: Mindy Schroor

 

-

 

Looking for a more colourful wallcovering? This design is also available as a multicoloured wallpaper, with hints of yellow, pink and green:

 

animal and bird wallpaper

Also available in a purple and red finish:

 

red floral wallpaper   red floral wallpaper

-

  

In Mindy's own words:

 

ONZE VERHUIZING NAAR ZOLDER.. Al jaren had ik stiekem jaloerse gevoelens als het ging om de (zolder)slaapkamer van onze dochter, Nayla. Maar er kwam een eind aan het dromen en fantaseren want vorige maand hebben wij onze kamer én kleedkamer geruild tegen de zolderkamer van Nayla..

FIRST THINGS FIRST

Dat ik toen nog wel eerst aan de slag moest om onze huidige slaapkamer te transformeren in een heuse meiden/tienerkamer had ik er graag voor over! Je moet weten; de stijl van dochterlief staat, zoals dat hoort met meiden van haar leeftijd, lijnrecht tegenover de mijne. Dus de roestkleurige muren moesten wit geverfd en er kwam een behang op de muur met een print van witte bakstenen. Omdat de vloer er nog in lag van voor de verhuizing hebben we die ook gelijk veranderd. Nadat ik het kluswerk had gedaan en de meubels op zijn plek had gezet is nayla zelf aan de slag gegaan om al haar spulletjes een plek te geven. En zo werd het een fijne frisse kamer met plek voor een tweepersoons bed, een tv-meubel met natuurlijk de bijbehorende tv en een bureautje. Haar speelgoed heeft ze grotendeels op de kledingkamer neergezet en zal in de loop de jaren vast plaats gaan maken voor meer kleding en schoenen. Wat mij betreft is het nu de meest saaie kamer in huis maar Nayla is er ontzettend blij mee en dat was precies de bedoeling!

Previous

Next

MAAR WAT GAAN WE IN ONZE KAMER DOEN?

Al die tijd sliepen wij op de zolder zoals die min of meer was achtergelaten. Als ik op bed lag was ik aan het mijmeren over wat er allemaal mogelijk was met deze nieuwe slaapkamer. Ik kan je verklappen dat, hoe langer het duurt voor ik aan de slag kan, hoe meer ideeën er ontstaan. Het moeilijkste is dan keuzes maken. In eerste instantie had ik het plan voor een donkere “moody” slaapkamer maar toen kwam het idee voor een wat lichtere frisse slaapkamer. De kamer zelf en ook het feit dat het lente was heeft me uiteindelijk geholpen een keuze te maken. Vanaf dag één genoten we van het vele daglicht wat door de twee dakkapellen binnenkomt. Omdat we op de bovenste verdieping nauwelijks last hebben van inkijk lieten we de gordijnen open en werden we, als we geluk hadden, wakker met het zonnetje op onze snoet. Dat frisse, lichte gevoel wilde ik vast houden!

IN ELK GEVAL GING IK VOOR BEHANG

Eén ding was al zeker, op de muur achter het bed moest behang komen! Zo’n muur achter je bed mag wat mij betreft echt een statement zijn en behang is daarvoor natuurlijk het uitgelezen product. Veel behang is gewoon al een kunstwerk op zich en er is enorm veel keus, zeker nu er steeds meer kleine bedrijven zijn die hun eigen behang ontwerpen en maken. Dat maakte het kiezen er natuurlijk niet makkelijker op. Al een tijdje was ik aan het rond kijken maar ik kwam er nog niet echt uit. Tot ik dit behang van Mineheart zag. De kleur die ik graag wou gaan gebruiken zat er in en het was mooi fris in zijn geheel. Maar de reden waarom ik echt voor dit behang ben gegaan is omdat niets is wat het lijkt.. Als je goed kijkt zie je dat het niet de klassieke print is met vogeltjes en bloemen. Het is een design met o.a slangen, ratten, en slakken. Niets van het romantische klassieke plaatje wat je in eerste instantie denkt te zien dus. Daar hou ik nou van, zo’n gekke twist!

LANGZAAM KRIJGT HET VORM

Het behang werd dus de basis voor het kleurenpalet, een mooie koraal roze tint met een grauw witte achtergrond. Wat al vast stond was dat ik de schuine plafond delen mee zou gaan verven. Kijk, een wit plafond daar kan ik nog wel mee leven, maar als je de schuine delen op zolder wit zou laten zou het in mijn ogen een kleurloos geheel worden. Omdat ik voor een zacht en licht geheel wou gaan was het belangrijk om een niet te donkere tint te kiezen. Eerlijk gezegd vond ik het best lastig om daarbij een knoop door te hakken. Vooral omdat mijn ervaring is dat roze tinten heel verschillend kunnen uitpakken. Lees; in het verleden is het wel eens mis gegaan . Uiteindelijk ben ik heel erg blij met de kleur waarvoor ik heb gekozen. Het is een mooie warme tint maar zeker niet te donker en de witte balken steken er heel mooi bij af. Zo’n hele kamer veranderen is bij mij vaak een proces. Van te voren heb ik natuurlijk wel een idee in mijn hoofd maar gaande weg krijgt het meer vorm en kunnen er dus nog dingen veranderen, toegevoegd of weg gelaten worden. De kleur voor de muur tegenover ons bed heb ik dan ook pas gekozen toen het behang er op zat. Er moest iets van een tegenhanger komen van dat zachte en zoete, daarom koos ik daar voor een diepe donkerblauwe tint. Het geeft de kamer net even de pit waar ik van hou. Bovendien had ik al vroeg het idee om mijn delfts blauw in de kamer toe te voegen en dat kwam nu helemaal samen.

Previous

Next

EN OM HET AF TE MAKEN..

Het was een behoorlijke klus, deze slaapkamer. Behangen met de schuine lijnen, balken waar ik omheen moest plakken en de schildersklus waarbij voornamelijk bovenhands geschilderd moest worden. Maar eindelijk was het klaar en kon het leukste van deze metamorfose beginnen, het stylen! Voor boven het bed koos ik twee rosé kleurige spiegels. Deze kleuren perfect bij het behang en op deze manier blijft het, ondanks het drukke behang, een rustig geheel. Natuurlijk moest er ook mooie verlichting komen. De nachtlampjes zijn echt helemaal naar m’ n zin, ze passen zo goed in het geheel! De plafondlamp vond ik bij de kringloop hij past qua kleur ook goed maar wat mij betreft mag het wel wat dramatischer dus die wil ik in de toekomst nog wel veranderen. De schouwburgstoeltjes vonden ook hun plek op onze slaapkamer en ik vind ze echt onwijs tof staan voor de blauwe muur met de bordjes erboven. Om het af te maken moesten er natuurlijk ook planten op de slaapkamer komen. Dat maakt voor mij een ruimte echt af, zo komt het tot leven!

Wij zijn heel erg tevreden met onze nieuwe slaapkamer en hebben er tot nu toe elke nacht heerlijk geslapen. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van het eindresultaat vinden.